Agenda

Workshop 27 t/m 29 augustus 2021

Vind jezelf in je eigen vorm, in jouw flowform

Workshop Flowforms o.l.v. Ernst Cats, Inge Vanhoof en Astrid Breg

Op wereldniveau toont zich een niet meer te stoppen beweging die ons allen (be)treft. In deze turbulente tijd is het idee ontstaan om de workshop “Flowforms”, sinds 30 jaar het stokpaardje van de Nederlandse kunstenaar Ernst Cats, uit te breiden. Samen willen wij op ver-kenning gaan naar nieuwe wegen. In deze periode van niet-weten bieden wij steun om weer stabiliteit, houvast en bedding te vinden.

Hoe gaan we te werk?

Voordat we aan de eigenlijke flowform beginnen, krijg je voorbereidende oefeningen aangeboden die jouw waarneming wakker in ‘het hier en nu’ brengen. Na het je eigen maken van de klei, maak je kleine 3-dimensionele vormen en ontdek je de specifieke kenmerken ervan. Tussendoor voorzien we feedback momenten, waarin je je ervaring kan uitwisselen en zelf andere perspectieven krijgt aangereikt. Het doel van deze uitwisselingen is het met en van elkaar leren. Een creatief proces komt op gang: je verbindt het werken met klei met dat wat er zich in jouw binnenste afspeelt. Jouw in-drukken komen tot uit-drukking en er ontstaat een wisselwerking tussen beide.

Dan maak je onder onze begeleiding je eigen flowform: van Ernst leer je de technisch correcte uitvoering van deze vorm zodat het water op verrassende wijze ritmisch gaat dansen. Inge en Astrid leggen verbindingen met de voorafgaande oefeningen zodat ook jouw ‘innerlijke dans’ zichtbaar wordt, die zich spiegelt in jouw flowform.

Op het einde van de workshop kan je jouw model naar wens keramisch door Ernst laten afwerken, zodat je thuis verder kunt genieten van deze dans.

Voor wie?

Zoek jij in deze nieuwe tijd meer verbinding met jezelf? Met anderen? Wil jij de evenwichtige dynamiek van de flowform ook in jezelf vinden? Wil jij jouw gezichtsveld verruimen en handelen vanuit zelfstandigheid? Ben jij benieuwd hoe een creatief proces de eigen innerlijke wereld toont? Wil jij van hieruit nieuwe wegen ontdekken….?

Praktisch:

vrijdag 27 augustus 2021: aankomen vanaf 16u30 17u: inleiding, gevolgd door maaltijd met soep en brood 18 tot 21.00 uur: waarnemingsoefeningen en ontspannen werken met klei

zaterdag 28 augustus 2021: van 10 tot 16 uur vervolg vrijdag en maken van de eigen flowform lunch in de middagpauze (inbegrepen) – avond is vrij

zondag 29 augustus 2021: van 10 tot 13 uur afmaken van de flowform, afsluiten met koffie / thee

Waar?

In de Kruisruimte, Generaal Bothastraat 7E, 5642NJ Eindhoven, naast “Atelier Watergeus” atelier van Ernst Cats.

Onder begeleiding van:

Ernst Cats, kunstenaar

Astrid Breg, biografisch coach

Inge Vanhoof, lichaam + kunst + therapeute

Bijdrage; 250 Euro; materiaal, begeleiding, soep (vrijdag), lunch (zaterdag, beide biologisch) en koffie / thee inbegrepen.

Betaling op NL87 KNAB 0501 2309 98 t.n.v. Zinnenste Buiten in biografiek. Om zeker te zijn van je inschrijving kun je een aanbetaling van  € 50,- overmaken. Annuleringkosten 4 weken voor workshop € 25,-. Na betaling ben je definitief ingeschreven.

Info en inschrijving bij Astrid

astrid@zinnenstebuiten.nl

Tel: 06 144 545 34

Astrid Breg
+31 6 14 45 45 34
astrid@zinnenstebuiten.nl
Zinzichtje

Inzicht in je leven geeft uitzicht op je toekomst

Agenda
Workshop 27 t/m 29 augustus 2021 Vind jezelf in je eigen vorm, in jouw flowform ... lees verder
Astrid Breg
+31 6 14 45 45 34
astrid@zinnenstebuiten.nl
Zinzichtje

Inzicht in je leven geeft uitzicht op je toekomst

Agenda
Workshop 27 t/m 29 augustus 2021 Vind jezelf in je eigen vorm, in jouw flowform ... lees verder